Saturday, 27 July 2013

Zahir & Batin Collagen, Kini Terbongkar. Bukan Salah Shaklee

July 27, 2013
3 entry yang lepas adalah mengenai produk Shaklee iaitu Shaklee Collagen Powder. Hari ini banyak orang dok jual collagen kat pasaran, kat mall, kat kiosk, kat kedai jamu pun ada, malah boleh dikatakan setiap hari orang bercerita tentang kolagen (khas untuk wanita la ni, orang lelaki ada jugak, tapi tak cerita depan-depan la) ٩(●̮̃•)۶

shaklee collagen powderTapi tahukah anda apa sebenarnya yang dipanggil kolagen ni? Entry hari ini tiada kaitan dengan produk
Shaklee, sekadar nak cerita tentang kolagen supaya kita semua tahu dengan lebih mendalam segalanya tentang kolagen. Bila dah tau, boleh la digunakan sebagai panduan untuk memilih kolagen yang betul untuk diminum setiap hari agak kita semua dapat manfaat yang maksimum dari pengambilan produk kolagen itu....

Ok, apa itu kolagen (Collagen)??? ʃ(˘▽ƪ)

collagen
triple helix
Kolagen ==>> protein utama bagi tisu sokongan dalam protein badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protein dalam badan. Ia bertugas menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan manusia. Kolagen disusun 3 rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari setiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1,000-an dan ini merupaakan penemuan terpenting abad ini.

Kolagen terdapat pada : kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut & kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum, tisu dan organ seperti buah pinggang, jantung serta sistem limfatik. Terdapat 29% jenis kolagen, tetapi 90% daripadanya adalah terdiri daripada kolagen I, II, III dan IV.
    shaklee collagen powder
  • Kolagen I : terdapat pada tendon, pembuluh darah, kulit, ligatur, organ, tulang (komponen utama) dan gigi
  • Kolagen II : tulang rana (komponen utama) dan mata
  • Kolagen III : reticulate (komponen utama). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong tisu lembut seperti jantung, hati, tulang sum-sum, arteri, kulit, usus dan rahim
  • Kolagen IV : membentuk asas kepada sel membran dasar (serat yang meliputi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang), kanta mata / endothelium yang melapisi permukaan dalam pembuluh darah
  • Kolagen V : permukaan sel, rambut dan uri.
Jika kita kekurangan kolagen, apakah yang akan berlaku pada badan kita...(⊙.⊙(☉_☉)⊙.⊙) 

Penghasilan kolagen akan berkurang sebanyak 1.5% pada setiap tahun selepas kita berumur 25 tahun. Walaubagaimanapun, kesan pengurangannya akan hanya dapat dikesan 10 tahun akan datang, iaitu seawal usia 35tahun. Selepas berusia 45-50 tahun, separuh daripada kolagen yang ada akan hilang. Ini bermakna, semakin kita bertambah usia, semakin berkurang kolagen dalam badan kita. Oleh disebabkan itu, kolagen banyak diambil bukan sahaja untuk tujuan kecantikan, tetapi juga dalam merawat penyakit seperti osteoarthritis (sakit sendi), osteoporisis dan arteriosclerosis.

Kenapa kolagen diperlukan sebagai makanan tambahan/supplemen??
  1. pilih kolagen daripada sumber ikan kerana ianya adalah kolagen yang terulung
  2. ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit
  3. kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal. Ia adalah dari jenis kolagen I
  4. berat molekul rendah daripada 1,000 dalton adalah  lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi iaitu seberat 400,000 dalton
  5. menyediakan  predigested collagen telah dicernakan dahulu supaya cepat diserap
  6. kolagen ikan  dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini
  7.  menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan. Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan)
  8. memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk  pembentukan kolagen dalam badan. Menyediakan asid amino bebas dan peptida
  9. menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu, dan untuk mengekalkan fungsi sel
  10. mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan
  11. mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak 
  12. lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak  diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga
  13. mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tisu penyokong terutamanya pada sendi
  14. menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit
  15. mempercepatkan process pemulihan kecederaaan
Kini kita semua sudah celik dan tahu segalanya tentang kolagen, kira dah Master la kan...So apa lagi, jadikanlah kolagen sebagai salah satu makanan tambahan harian kita supaya kita sentiasa cergas, lebih bertenaga, tidak tua sebelum masanya dan dapat memikat hati suami setiap masa...

Yang pasti, Shaklee Collagen Powder tetap menjadi pilih saya...(✿◠‿◠)

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Friday, 26 July 2013

Perkongsian Esklusif Shaklee Collagen Powder

Terus kita lompat ke perkara sebenar berkaitan tajuk entry kali ni....(͡° ͜ʖ ͡°)

Khas untuk mereka-mereka yang masih berfikir sama ada nak cuba try test ke tak Shaklee Collagen Powder ni. Lepas baca entry ni, pasti mereka tu dah tak ragu-ragu nak terus grab sekotak Shaklee Collagen Powder yang super duper best ni.

Testimoni kulit cantik
1- Seorang pelanggan berpuas hati hanya selepas mengamal 3 SACHET sahaja Shaklee Collagen Powder ini. Kulit bertambah lembut, jerawat pudar, badan lebih bertenaga dan sebagainya. Sangat BERBALOI!!!





Kulit cantik Shaklee
2- Pengguna ini menghadapi masalah kulit sensitif yang mudah terbakar walaupun tidak kena matahari secara terus. Selepas 7 SACHET Shaklee Collagen Powder, tona muka semakin sekata & cerah tanpa kesan terbakar!







3- Puan Wan Fatihanum  : sangat berpuas hati dengan kerana SCP membantu beliau mendapatkan kulit yang lebih lembut dan moist kerana beliau menghadapi masalah kulit kering.






Shaklee Collagen Powder
4- Puan Azrina : dipuji oleh suami kerana 'GERAM' dengan kulit isterinya yang kini lebih gebu dan lembut. Kesan sampingan, hanya dapat dirasai oleh pasangan suami isteri sahaja, yang pasti ianya mampu membuatkan suaminya tidak mahu berenggang dari beliau.




Shaklee Collagen Powder
5- Puan Dilla Jalil : perubahan dikesan oleh suami juga, dimana jeragat di muka beliau semakin pudar. Soon semua jeragat di muka, tangan dan kaki beliau juga hilang, kesan pengambilan Shaklee Collagen Powder secara konsisten.






Jadi, bagaimana sekarang? Masih ragu-ragu lagi mengena keberkesanan Shaklee Collagen Powder? Apa kata anda cuba sendiri dan rasailah sendiri kelainannya...(>‿◠)✌
Shaklee Collagen Powder
Dan pada bulan September 2012 yang lepas, artikel mengenai Shaklee Collagen Powder ini telah tersiar dalam majalah iSihat. Jadi anda boleh baca keratannya di sini untuk info yang lebih lagi. Selamat membaca dan mencuba...≧◔◡◔≦

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 


fb : www.facebook.com/hani.zaha.7

fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397




TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Thursday, 25 July 2013

Hebat Sangat Ke Shaklee Collagen Powder Ni? Apa Kebaikkannya....

July 25, 2013
Dok bercerita tentang Shaklee Collagen Powder (SCP) ni pung pang pung pang, tapi tak citer pulak kebaikkannya. Camne orang nak tertarik, betul tak....

So entry ni saya sambung lagi cerita tentang Shaklee Collagen Powder ni ye...Punya la best Shaklee Collagen Powder ni, sampai bukan hanya pemakai yang rasa impactnya, malah suami dan anak-anak, terutamanya bayi yang sedang menyusu dengan maknya pun akan dapat rasainya. Tak percaya?? Teruskan membaca ye...
Benefit Shaklee Collagen Powder
kebaikan SCP untuk semua
Macam mana? Percaya tak sekarang?? Ada juga ibu menyusu yang tak sabar-sabar nak cuba Shaklee Collagen Powder ni, yelah mana larat nak tunggu sampai 2 tahun kan, lambat la cantik nanti (─‿‿─), so dia pun try la amik 1 sachet (bayi sudah berumur 1 tahun ke atas). Kesannya, bayi asyik nak melekap je, nak menyusu je tak mau lepas. Rupanya, susu ibu tersebut rasanya lebih sedap berbanding biasa [tak tau la camne sedapnya tu sebab adik acad pun kalo saya minum SCP ni, sama gak, asek nak menyusu je]. Sebab tu lah saya cakap tadi, kebaikan Shaklee Collagen Powder ini dapat dirasai oleh semua.

Malah kajian menunjukkan, kulit pengguna Shaklee Collagen Powder 71% akan improve jika mengamalkannya selama 8 minggu secara berterusan (tapi ramai je yang ambil tak sampai 1 kotak pun dah rasai perbezaannya).
Kajian improvement kulit dengan SCP
kulit bertambah baik dari 4 segi, menurut kajian
kajian shaklee collagen powder
lagi kajian mengenai keberkesanan SCP
 Jika kita kekurangan kolagen, seluruh badan kita akan merasai kesannya. Mari lihat apa yang akan berlaku kepada badan kita jika kita kekurangan kolagen. Kesannya boleh dirasai dari hujung rambut sampai hujung kaki..(¬‿¬)
kesan kehilangan kolagen dalam badan
Selain itu, terdapat 3 kriteria Shaklee Collagen Powder yang sangat menarik, iaitu :
  • tiada sebarang unsur pengawet : 100% tulen, semulajadi dan selamat, tiada gula tambahan, bahan pewarna, perasa tiruan mahupun bahan pengawet
  • mudah dibawa : tersedia dalam bentuk sachet yang sangat mudah dibawa ke sana sini, juga sangat mudah larut dalam air
  • rasanya yang menarik : untuk rasa yang lebih sedap, disyorkan dibancuh dengan air jus, mahupun ESP dan Mealshakes
Masih ragu-ragu lagi? Nanti baca pulak testimoni pengguna yang sudah menggunakannya dan berpuas hati dalam entry yang seterusnya....\ (•◡•) /

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Wednesday, 24 July 2013

Shaklee Collagen Powder Yang Super Mabeles...

July 24, 2013
Rupa Shaklee Collagen Powder
Shaklee Collagen Powder
Ramai yang dah kenal dengan Shaklee Collagen Powder (SCP), dan ada juga yang belum kenal. Ramai yang pernah rasa kehebatan Shaklee Collagen Powder ini, tak kurang juga yang masih ragu-ragu. Mari kita baca cerita tentangnya hari ini.


Nak dekat raya ni kan, memang sangat sesuai la nak bercerita tentang Shaklee Collage Powder ni. Yelah, Shaklee Collaen Powder ni kan memang sangat terkenal di kalangan peminat-peminat kolagen. Mana taknya, dah la berkesan, selamat, dah lalui penyelidikan yang begitu mendalam, malah diluluskan oleh KKM pulak tu. Siapa yang tak jatuh hati kannn..(✿◠‿◠) 

 Ada seorang customer saya, time promo Shaklee Collagen Powder ni masa bulan Dec '12 ari tu, dah borong 6+1 box, and bulan May hari tu, order lagi 5 kotak, memang superb la...Semuanya gara-gara terlalu gembira dengan keberkesanan Shaklee Collagen Powder ni lah. Tapi customer tu beli bukan untuk cantik, tapi untuk lutut beliau yang bermasalah. Namun, beliau telah mendapat kesan sampingan yang tak disangka, iaitu kulit beliau menjadi lebih cantik, lebih tegang dan hilang semua jeragat di muka...Seronok kan...Beli untuk tujuan lain, tapi dapat juga kesan sampingan yang sangat bagus, memang happy giler la, sebab tu sampai repeat order berkotak-kotak....(^◡^ )

 Kenapa Shaklee Collagen Powder ni saya kata kan sangat best? Mari kita tengok perbezaan Shaklee Collagen Powder berbanding kolagen yang terdapat di pasaran. 
Collagen Shaklee
SCP adalah diekstrak dari sisik ikan  merah dan sangat bermutu tinggi
Mengapa Shaklee memilih sisik ikan merah dan bukannya ikan jenis lain?? Ini adalah kerana...
Ikan merah sumber SCP
ikan merah sangat tahan tekanan
Ikan merah hidup di laut paling dalam, iaitu 5000m di bawah paras laut. Untuk hidup di situ, memerlukan tekanan yang sangat tinggi. Sekiranya tidak dapat bertahan, ikan akan cepat mati. Malah manusia hanya mampu bertahan sehingga 1000m di bawah paras laut sahaja. Bagaimana ikan merah boleh hidup di situ? Sudah tentu kerana ikan merah mempunyai sisik yang sangat tahan tekanan...Oleh itu, kolagen yang terdapat pada sisik itu tidak rosak dan terpelihara dari sebarang pencemaran mahupun bendasing.

Shaklee Collagen Powder ini juga mempunyai berat yang sangat rendah, iaitu hanya 1,000 Dalton sahaja. Apabila molekulnya sangat rendah, ia akan mudah diserap oleh tubuh sekaligus meningkat sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan sangat berkesan. Lihat lah bagaimana Shaklee Collagen Powder ini bertindak.
How Shaklee Collagen Powder works 
 Selain sisik ikan merah, Shaklee Collagen Powder telah diperhebatkan lagi oleh 6 ramuan lain yang turut sama hebat dengan sisik ikan merah. Malah gabungan kesemua ini mampu mempertingkatkan keberkesanan kolagen  ini serta menyokong kecantikan anda dari luar dan dalam.
Kandungan Shaklee Collagen Powder
SCP bertindak dengan 3 cara
Fungsi Bahan Shaklee Collagen Powder
Fungsi setiap ramuan SCP
Bersambung.....≧◠◡◠≦✌

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================
 

Bulan Ramadhan Pun Ada Kelas Shaklee...

July 24, 2013
Kelas Bersama Master Lyna & Zainul
Bertempat di Pejabat IKRAM, Shah Alam
Masa & Hari : 10pagi - 2petang, hari Ahad
Tajuk : Perjalanan Menuju Master

Sabtu petang, 'mak' Shaklee saya, Efie Muhammad tanya, dah balik Kerteh ke? Kalo belum, pergi lah join klas tu. Amik aura & tambah ilmu lagi..Yelah, bukan senang nak dapat ilmu, bukan senanag nak jumpa masters yang hebat ni, for FREE pulak tu...≧◉◡◉≦

Dalam hati, rasa nak pergi yelah, kot ada ilmu baru, bleh jugak buat tambah ilmu yang sedia ada tapi ciput je ni. Tapi, dah janji dengan en asben nak pergi beli baju raya dia & anak-anak. Yelah, alang-alang ada kat KL ka, lagi pun hari kerja mana lah sempat nak pergi beli. Memang la saya ni tak kerja, tapi takkan nak g dengan anak-anak je, camne nak beli baju en asben kan...Nanti kang ada yang pkai baju sempit time raya...Salah size punya kes, tak ke haru....

Tempat pulak lokasinya, Shah Alam...Alamak!! Shah Alam adalah sangat tak sinonim dengan diri ini..Sokmo sesat kalo gi Shah Alam. Mesti sejam la pusing-pusing sebelum sampai lokasi yang nak dituju. Pikir punya pikir punya pikir, tanya en asben. Dia cakap, g jela, buat pe nak pikir banyak. Nanti kita arrange la camne. Lagipun, 4 jam je pun klas tu, entah-entah habis awal sebab bulan puasa kan...Errrmmm...betul jugak tu...Nak pikir sesat, GPS kan ada..kebetulan pulak hari Sabtu dah diupgrade, so inshaAllah la boleh diharap...

So apa lagi alasannya?? Anak-anak boleh je bawak, bukannya satu masalah pun. Lagi pun klas Shaklee ni kan untuk family jugak, jadi itu bukan satu masalah pun . Plus en asben kan ada bleh tulun jaga & tengokkan anak-anak hohoho...Malam sabtu tu, Master Lyna pulak message kat facebook, nak mintak tumpangkan 'anak' dia untuk g klas. So okla, dah ada permintaan dari Master, so akhirnya decide untuk pergi la klas tu..Kira macam push factor la jugak..Sambil g tambah ilmu, sambil tolong orang...bulan Ramadhan ni, memang baik la kalo nak tolong-tolong ni kan hehehe

So kami pun pergi la klas tu. Sampai situ ngam-ngam 5 minit sebelum pukul 10 (kalut gak sebab kalo lambat, Master Zainul dah cakap nak kunci pintu. so rugi la kalo datang tapi tak dapat masukkan). Tengok-tengok, ramai gak la yang dah sampai, termasuk Master Lyna, tapi semuanya menunggu kat bawah, sebab PIC yang pegang kunci tak sampai lagi. And Master Zainul pun tak kelihatan, rupanya balik mandi dulu (mereka baru sampai dari Kota Kinabalu pkul 2 pagi). Fuh lega.....

Lepas suma settle, klas pun berjalan lah dengan baiknya. Walaupun tempat tersebut macam agak sempit, dan yang datang pun ada dekat 50 orang termasuk suami-suami, tapi Alhamdulillah kelas berjalan dengan lancar. Anak-anak pulak, masing-masing pandai-pandai bawa diri sendiri. Walaupun adakalanya bising sikit la dengan suara mereka, tapi itu adalah lumrah sebab memang setiap event kami anak-anak memang takkan disisihkan. Begitu juga dengan kaum suami. Secara tak langsung, ukhwah silaturrahim terbina di situ.

4 jam berlalu, kelas pun tamat. Blong dan adik acad, Alhamdulillah sangat behave (walaupun ada insiden blong sakit perut...haru gak, tapi settle dengan baiknya). Lepas klas tamat,  kami pun balik ke Bangi dulu untuk hantar 'anak' Master Lyna ke rumahnya. Lepas tu barulah kami bergerak ke AEON Jusco Cheras Selatan untuk mereward anak-anak dengan lunch & beli baju raya. End up, pkul 9 malam jugak la baru kami bali rumah mak. Tu pun sebab tiket parking hilang. Tak pasal je kena bayar RM20 and kena escort ke tempat parking huhuhu...Nasib bukan kena denda RM50, kalo tak, naya je..Voucher yang dapat pulak RM20 je, so ngam-ngam la untuk guna bayar denda tu huhuhu

Apa pun, alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan keperluan semuanya dapat dipenuhi dengan baik...Tentang klas pulak, ada jugak la ilmu yang dipelajari, tapi of course la tak boleh nak disclose kat sini kan sebab ilmu tersebut khas untuk peserta & juga group member Lady Boss je...≧◔◡◔≦  Agak-agak kalo nak tau, kena la join hihihi...

Mari layan gambar-gambar yang diambil spanjang & selepas klas. Tapi bukan dari saya la sebab kamera handphoneku sudah rosak (¬‿¬) 

Shaklee Class
talk by Master Lyna - me in the purple tudung with adik acad
Shaklee class
talk by Master Zainul (husband Master Lyna)
Shaklee class
sharing session
Shaklee class
separuh dari participants - me dah balik time ni T_T
**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================


Tuesday, 23 July 2013

Krim Serbaguna Shaklee - Herbal Blend

July 23, 2013
Mahukah anda miliki sejenis krim yang mempunyai pelbagai  kegunaan dalam satu tiub, sesuai digunakan oleh seisi keluarga, tahan lama malah sangat berkesan? Oh ya, harganya pun murah sahaja. Mahu tak? ≧◔◡◔≦ Kalo saya, sudah tentu lah mahu...

herbal blend multipurpose creamOleh itu, suka saya nak memperkenalkan Herbal Blend Cream Shaklee. Krim serbaguna yang bagus ini bukan sahaja mempunyai kriteria seperti yang dinyatakan di atas, malah ianya bebas dari sebarang unsur bahan kimia terutamanya PARABEN. Tahukah anda apa itu PARABEN dan kesannya kepada kita? Mari baca dengan lebih lanjut.

Paraben adalah sejenis bahan kimia yang digunakan secara meluas dalam industri kosmetik sebgai pengawet. Ini adalah kerana ianya murah, malah lebih berkesan berbanding bahan pengawet semulajadi seperti extract biji anggur (GSE). Namun begitu, sejak kebelakangan ini, paraben sering dipersalahkan kerana ianya telah ditemui dalam beberapa kes berkaitan kanser payudara (purata : 20nanograms/g per tisu). Malah ianya juga mempunyai potensi untuk meniru hormon estrogen, iaitu sejenis hormon yang menjadi penyumbang kepada kanser payudara ini. Kebolehan bahan kimia ini meniru sifat hormon estrogen ini juga dikatakan menjadi penyebab kepada tempoh akil baligh yang lebih awal dari biasa bagi seorang perempuan.

Herbal Blend Cream yang serbaguna ini tidak berminyak. Malah ia mampu menyerap ke dalam tubuh, iaitu pada tempat-tempat yang disapu dengan krim ini dengan sangat mudah. Anda akan terasa sejuk sedikit selepas menggunakannya kerana ia juga bersifat mentholated. Baunya yang harum juga membuatkan anda rasa seronok untuk meggunakannya.

Antara kegunaan krim Herbal Blend ini adalah...
  • merawat tumit kaki mahupun tapak kaki yang pecah-pecah dan merekah
  • membantu merawat bayi/dewasa yang mempunyai masalah ekzema
  • meredakan kesakitan akibat terkena air panas/melecur
  • sesuai juga digunakan sebagai nappy cream
  • boleh digunakan sebagai losyen harian terutamanya mereka yang berkulit kering 
 Mari kita baca pulak testimoni pengguna Herbal Cream Blend ini...
herbal blend cream multipurpose
1- Puan Iffah Anuar - menggunakan herbal blend cream untuk merawat kulit anak beliau yang mengalami ekzema yang terus akibat pengambilan steroid sepanjang kehamilannya (beliau adalah penghidap penyakit SLE)









testimoni multipurpose cream shaklee
2- Puan Umi Shafie - menggunakan herbal blend cream ini segabai nappy cream memandangkan anak beliau menghadapi masalah melecet yang teruk di bahagian kemaluan.






3- Saya sendiri menggunakan herbal blend cream ini untuk merawat tumit dan tapak kaki yang pecah akibat banyak berjalan. Kelmarin pergi shopping baju raya anak-anak dan suami, hasilnya, balik tapak kaki pecah-pecah. Jadi sebelum tidur, saya sapukan herbal blend cream ini di tapak kaki dan alhamdulillah apabila bangun pagi, tapak kaki yang pecah dah beransur baik. Tiada lagi kaki yang kasar yang bila berjalan pun kita sendiri rasa tak selesa.

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Friday, 19 July 2013

Kebestan NutriWhite Terserlah Melalui Testimoni

Ramai nampaknya yang dah mencuba NutriWhite ni dan sangat berpuas hati walaupun sekadar menggunakan pencuci mukanya (cleanser). Malah katanya kesannya boleh dirasai seawal penggunaan kali pertama..

Perrghhhh..giler hebat penangan rangkaian produk Nutriwhite ni rupanya. Myself sendiri pun memang ada beli jugak produk ni, tapi belum start guna lagi sebab produk yang sedang digunakan masih ada sikit lagi. Nak habiskan yang tu dulu, then baru nak bukak NutriWhite. Hati ni memang tak sabar je nak guna, tapi tak sampai hati nak sisihkan yang lama, so sabar kan jela hati...

Kalo baca testimoni mereka-mereka yang dah guna, memang tak boleh tahan, memang gatal je tangan ni nak bukak kotak NutriWhite tu, tapi, ku sabarkan hati hihihihi...Jom kita baca beberapa testimoni pengguna yang dah berpuas hati dengan produk yang sangat marvellous ni...


kulit cerah berseri 1- kulit rasa bersih, makin cerah selain tona yang sekata. say "Bye Bye" to jerawat jugak. Setanding produk yang jual kat kaunter kosmetik kat shopping mall juga, malah better lagi....






shaklee collagen powder2- persediaan untuk raya. masker kolagen yang diperbuat daripada Sooting Radiance + Shaklee Collagen Powder untuk kulit yang tegang dan menutup pori-pori.







shaklee3- pencuci muka (cleanser) NutriWhite yang sangat menjimatkan. Boleh tahan sehingga 10 bulan jika digunakan oleh seorang sahaja. Malah hanya perlukan sedikit sahaja setiap kali nak guna.


shaklee kulit
















shaklee scin care4- muka berminyak, muka sensitif dengan kosmetik & pencuci muka juga jadi selicinnya dengan pengguna Nutriwhite













shaklee scin care men
5- Nutriwhite juga sesuai digunakan oleh lelaki yang mempunyai masalah muka berjerawat kecil dan berminyak. Kulit menjadi lebih segar, malah Nutriwhite membantu membuang sel-sel kulit mati tanpa merasa sakit.











**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 


fb : www.facebook.com/hani.zaha.7

fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397




TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Thursday, 18 July 2013

Video Hi-Tea Jutawan Shaklee

July 18, 2013
Dah cerita tentang Hi-Tea Jutawan Shaklee hari tu kan....

Tapi hari tu tengok gambar je, so hari ni nak share video plak...

Bukan dengan niat nak riak atau menunjuk, tapi just nak share yang orang melayu, especially kaum wanita yang bergelar suri rumahtangga kini mampu berjaya dalam business sekaligus menyumbang kepada sumber kewangan seisi keluarga. Terbuktilah sudah bahawa wanita yang selama hanya duduk di rumah, menjaga anak, menguruskan rumahtangga sahaja kini mampu menjana pendapatan yang lumayan.

Apa yang menarik mengenai kumpulan ini juga, ilmu yang diajar bukan sekadar ilmu perniagaan sebaliknya dilengkapkan dan diperkuatkan dengan amalan rohani yang mendekatkan diri kita kepada-Nya. Malah ada kaum wanita yang berubah menjadi muslimah yang lebih baik setelah berkecimpung dalam kumpulan ini (TAPI tiada kaitan dengan ajaran sesat ya...)

Jika anda inginkan perniagaan yang HALAL (walaupun orang memandang serong business MLM), MALU nak berjumpa orang (buat secara online) dan ingin sustain dalam business ini sehingga bila-bila dengan pendapatan yang tetap (bukan dapat income 6-angka ONE OFF SAHAJA), sini lah tempatnya.

Hubungi saya untuk ketahui caranya...

Now time to layan video montage hi-tea...Selamat menonton.... ^__*


 
**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Wednesday, 17 July 2013

Senangnya Minum 3 Liter Air Dalam Bulan Ramadhan

July 17, 2013
 Makan vitamin dalam bulan Ramadhan, ok lagi....TAPI macam mana nak minum air masak sampai 3 liter bila masa untuk makan TAK SAMPAI 24 jam???  
makan vitamin, minum air
Senang je....

Follow je tips kat bawah ni, dan pasti anda dapat habiskan 3 liter air masak TANPA anda sedari...kacang je.... 
  1. Semasa berbuka, mulakan dengan minum segelas air kosong suam. Elakkan minum air berperisa dan berais lebih dari 1 gelas. Lebih banyak air berperisa dan berais anda minum, semakin kuranglah anda meminum air kosong.
  2. Semasa solat tarawih, bawalah sebotol air kosong : 500 ml atau 1 liter dan teguklah setiap kali selepas 2 rakaat. 
  3. Semasa tidur, amalkan membawa botol air kosong dan diletakkan di meja sisi katil anda...teguklah apabila terjaga malam. 
  4. Semasa bangun sahur...jika anda berazam untuk beramal di sepertiga malam, amalkan seperti anda bertarawih (minum air selepas setiap 2 rakaat). 
  5. Minumlah air kosong dengan tertib.
Bagaimana tertib tu? Kenapa perlu tertib?

Ahaaa!! Jika tidak tertib...anda akan ke tandas dengan sangat kerap selepas sahur tau!
Tertib : Teguklah air sebanyak 3 teguk dan berhenti seketika. Bernafaslah dengan teratur 3 kali dan ulanglah semula...

Mari baca juga apa fungsi air masak kepada badan kita... 
makan vitamin, minum air
Jadi, minum air masak bukan hanya sebab makan vitamin, tapi sangat diperlukan oleh badan untuk berfungsi dengan lebih baik...

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================