Wednesday, 25 December 2013

Temujanji Yang Akhirnya Tamat Juga..

December 25, 2013
Mempunyai anak yang dilahirkan tidak cukup bulam (premature) bukan sekadar perlu menjaga dan memberi perhatian yang lebih berbanding aak-anak yang dilahirkan cukup bula, malah ianya lebih daripada itu. Apa yang lebihnya? Berulang-alik ke hospital demi memenuhi temujanji yang tidak berkesudahan dengan pelbagai doktor pakar.

Adik acad juga tidak terkecuali. Sejak discharge dari NICU, Hospital Miri, kami masih perlu berulang-alik ke hospital utuk menghadiri pelbagai temujanji yang telah diatur oleh pihak hspital untuk adik acad. Itu tidak termasuk berulang-alik untuk mengambil bekalan ubat dan vitamin utuk adik acad. Dicampur pula dengan serangan kulit yang menyerang adik acad selepas keluar dari NICU menyebabkan kami pernah berkampung selama seminggu di Hospital Miri, hanya beberapa minggu selepas adik acad keluar dari NICU. Lebih menyedihkan kerana ketika itu adalah bula Ramadhan, maka terpaksalah saya berpuasa dan berbuka dengan juadah hospital sahaja ketika itu. Namun, nasib menyebelahi kami kerana permintaan saya untuk discharge sehari sebelum hari raya dibenarkan oleh pihak hospital.

Menjelang raya haji, kami pulang ke Bangi untuk pertama kalinya dan pada waktu itu jugalah kami memindahkan semua rekod kesihatan adik acad ke Hospital Serdang, termasuk kes kulitnya, kerana kami bercadang untuk pulang ke Semenanjung selamanya. Tambahan pula, Hospital Serdang lebih dekat dengan rumah ibubapa saya dan mereka mempunyai fasiliti yang lebih lengkap.

Maka bermulalah episdod temujanji demi temujanji. Bertemu pakar dermatologi, pakar ENT, pakar opto dan PAED. Boleh dikatakan setiap bulan kami berulangalik ke hospital terutama untuk berjumpa pakar dermatologi memandangka keadaan kulit adik acad yang agak teruk ketika itu. Namun, berkat kesabaran kami (chewah..) dan ketabahan adik acad mengharungi penyakit tersebut, alhamdulillah akhirnya kesakitan adik acad sembuh juga. Hampir 8 bulan lebih adik acad mengharungi penyakit tersebut yang sememangnya jika kita sebagai orang dewasa melihatnya sendiri rasa tidak termampu untuk menanggungnya, inikan pula seorang bayi.

Selesai temujanji dengan pakar dermatologi, kami masih perlu pergi ke Hospital Serdang untuk temujanji yang lain. Namun, apabila umur adik acad meningkat, temujanji dengan pakar ENT dan pakr opto telah dikurangkan kepada setahun sekali sahaja kerana keadaa adik acad yang tidak bermasalah dan menunjukkan progress yang semakin baik pada setiap temujanji. 

Akan tetapi, temujanji dengan PAED masuh berjalan setiap 4 bulan. Jadi, kami perlu mengatur jadual dengan sebaiknya memandangkan kami telah berpindah ke Kerteh dan temujanji perlu dihadiri pada hari bekerja di Hospital Serdang. Hampir setahun juga kami berulang-alik semata-mata untuk memenuhi temujanji dengan PAED, da akhirnya, semalam adalah temujanji adik acad yang terakhir denga PAED. Setelah diperiksa oleh PAED, akan perkembangan adik acad, doktor berpuas hati dengan segalanya dan akhirnya doktor membuat keputusan untuk mendischarge adik acad dari temujanji dengan PAED.

Maka, berakhirlah temujanji yang sangat memakan masa, tenaga dan cuti suami. Alhamdulillah adik acad telah disahkan sihat dan bebas dari masalah kesihatan yang berkaitan kanak-kanak pada umurnya mencecah 2 tahun 7 bulan (umur lahir : 2 tahun 4 bulan). Kini, kami hanya perlu menghadiri temujanji untuk ENT & pakar opto sahaja yang setahun sekali di Hospital Serdang dan Hospital Kuala Lumpur sahaja.

Kepada para ibubapa yang mempunyai anak yang dilahirkan tidak cukup bulan, pesanan saya, jangan merasa sedih jika anda dikurniakan yang lahir tidak cukup bulan, kerana percayalah, anak itu kelak akan menjadi buah hati anda yang mampu membuatkan anda tersenyum dan gembira walau dalam apa keadaan sekali pun kerana aura anak ini adalah sangat berbeza dengan anak yang lahir cukup bulan. Malah, anda akan dapati anak ini mempunyai something extra yang tidak dimiliki oleh anak anda yang lahir cukup bulan. Bersyukur dan bertahanlah dengan apa yang bakal anda tempuhi bersama anak ini kerana pada penghujungnya anda akan merasa sangat berpuas hati dan akan hilang semua kesakitan, kepayahan, dan kesusahan yang telah anda hadapi pada awal kelahiran anak ini. Percayalah....

Namun, setiap anak ada kelebihan masing-masing. Jangan pula anda bertindak berat sebelah dan membeza-bezakan kasih sayang antara setiap anak anda. Sama-sama kita pelihara setiap permata hati kita dan didik mereka agar kelak mereka menjadi pemimpin keluarga yang baik dan tidak mensia-siakan ibubapanya di masa hadapan. InshaAllah...

temujanji anak pramatang/prem
gambar pertama & terakhir di PAED dan buku yang dilabel D=disharged oleh PAED
temujanji anak pramatang/prem
buku temujanji yang selepas ini hanya akan dikeluarkan setahun sekali sahaja
temujanji anak pramatang/prem
kad temujanji dengan Hospital Kuala Lumpur
temujanji anak pramatang/prem
temujanji ENT setahun sekali sahaja
**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Friday, 20 December 2013

Terbongkar Set Kurus Shaklee Yang Awesome

Sememangnya terdapat banyak banyak lambakan set kurus di pasaran hari ini. Ada yang mahal mencecah hampir beribu ringgit, ada juga yang murah dan tidak pun sampai berpuluh ringgit. Malah ramai pengguna yang mudah terpedaya dan membeli produk-produk ini. Namun, adakah anda pasti akan keselamatan produk tersebut? Pernah kah anda memeriksa kandungan set produk itu sebelum anda membelinya?

Beberapa bulan sekali pasti kita akan dihidangkan dengan berita mengenai rampasan produk-produk kecantikan dan produk-produk kurus oleh pegawai penguatkuasa. Mengapa ini berlaku? Kerana produk-produk tersebut sebenarnya TIDAK dikaji sebelum dipasarkan ataupun mengandungi BAHAN TERLARANG merbahaya yang boleh mendatangkan kesan sampingan kepada pengguna.

Namun berbeza dengan produk Shaklee. Ianya telah melalui kajian, penapisan malah bahan kandungannya adalah terdiri daripada bahan-bahan semulajadi yang sememangnya SELAMAT. Malah produk Shaklee ini juga bukan sekadar membantu anda menurunkan berat badan, malah lebih daripada itu kerana ianya bertindak secara menyeluruh.

Mari ikuti pendedahan dari seorang pengguna Shaklee yang sangat berpuashati dengan set kurus Shaklee, malah bukan sahaja dapat menurunkan berat badan, beliau mendapat manfaat yang LEBIH BAIK dari pada itu. Ikuti kisah beliau...



Bagaimana? Rasa ingin mencuba set kurus Shaklee? Anda boleh mulakan dengan set kurus Shaklee yang paling bajet yang berharga hanya RM100 sahaja. Ianya terdiri daripa Alfalfa (S) dan juga Lecithin. Sememangnya menjadi pilihan ramai pengguna yang bijak yang ingin menurunkan berat badan secara sihat dan tanpa kesan sampingan.

Hubungi saya untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai set kurus Shaklee yang lain serta bersesuaian dengan anda. Jangan ketinggalan.

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 


fb : www.facebook.com/hani.zaha.7

fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Buang Angin Dengan Peppermint Ginger Plus Shaklee

December 20, 2013
Ibu mengandung memang mudah berangin. Nak-nak pulak di awal kehamilan sebab selera makan berkurang akibat daripada alahan/morning sickness. Adakalanya keadaan ini berlanjutan walaupun pada trimester ke-2. Ada ibu mengandung yang berselera nak makan, tetapi apabila makanan terhidang di depan mata, selera tu entah ke mana. Akibatnya perut akan dimasuki angin kerana tiada makanan yang masuk.

Seperti saya sendiri, apabila angin mula menyerang, bukan setakat perut terasa kembung, tekak mual, malah ianya akan berjangkit sehingga ke pinggang dan juga kaki. Apabila keadaan ini berlaku, langsung tiada satu kerja pun yang dapat dilakukan kerana badan terasa sangat lemah. Bayangkan bagaimana nak menguruskan anak-anak yang lain dan juga suami jika keadaan berpanjangan seperti ini. Pasti ini akan menyebabkan anak-anak terasa terpinggir, begitu juga dengan suami. Lebih malang jika suami adalah jenis yang tidak mengambil berat / tidak faham dengan keadaan si isteri (nasib baik en asben ku jenis yang faham, alhamdulillah...)

Jadi bagaimana nak atasi keadaan ini? Sebab ianya memang sangat merimaskan dan menyekat pergerakan dan aktiviti seharian ibu mengandung. Antaranya :

1- Amalkan pemakanan yang berulang-ulang. Makan dalam kuantiti yang sedikit, tetapi kerap. Makanan yang diambil pula bukan lah makanan ringan yang tidak berkhasiat dan bukan la juga nasi setiap masa, tetapi ianya merangkumi buah-buahan, snek-snek yang sihat seperti kekacang dan sebagainya.

2- Jika terasa mual, bancuh dan minum la minuman kegemaran anda secara suam. Ini kerana, minuman yang suam ini mampu membantu menolak angin yang berlegar-legar dalam badan supaya keluar sama anda melalui mulut atau pun kentut.

buang angin dengan peppermint ginger plus shaklee3- Boleh juga telan 2 biji Peppermint Ginger Plus Shaklee yang sememangnya terbukti mampu membantu membuang angin-angin yang berlebihan dalam badan. Ini kerana bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkannya adalah bahan-bahan yang sememangnya digunakan secara tradisional untuk tujuan ini seperti halia.

Sebaiknya, ibu yang mengandung adalah disarankan supaya makan mengikut masa dan tidak memandang ringan mengenai pemakanan sepanjang temph mengandung ini kerana ianya bukan sekadar melibatkan ibu itu sahaja, sebaliknya juga bayi yang dikandung dan juga orang-orang tersayang yang berada disekeliling. Sememangnya menjadi seorang ibu adalah satu tanggungjawab yang besar, kerana bukan sekadar menjaga diri sendiri tetapi lebih dari itu.

Jadi, sentiasa pastikan diri ibu sentiasa sihat, cergas dan ceria setiap hari supaya segala perancangan dan aktiviti berjalan lancar sentiasa. Akhir kata, jangan lupa untuk mendapatkan sebotol Peppermint Ginger Plus Shaklee hari ini juga demi mengeluarkan angin-angin yang tidak sihat dalam badan anda. Ianya juga sesuai untuk suami yang sering mengalami keletihan, kelesuan akibat bekerja di pejabat. Jangan lepaskan peluang ini kerana stok Peppermint Ginger Plus Shaklee ini adalah sangat TERHAD!!

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Thursday, 19 December 2013

Doktor Yang Syorkan Energizing Soy Protein Shaklee

December 19, 2013
Lepas dapat tau saya pregnant (buat UPT sendiri), saya gatal la jugak nak pergi buat pengesahan kat klinik. Yelah, mana lah tau kot salah kan test yang saya buat. Dah cek dengan klinik hari apa ada doktor perempuan, then kami pun pergi la. Jenuh gak tunggu turn walaupun orang tak ramai pun sebenarnya. Sempat la g pos barang kat pejabat pos dulu kiranya (hangin gak time ni)...

Then bila sampai turn, cakap nak buat cek up semua, doktor mula cakap tak payah la sebab betul dah la tu yang saya buat. Tapi gatal nak juga, so doktor pun layan je kuikuikui...Sambil saya g amik urine, en asben pun sembang la dengan doktor tentang risk bersalin premature lagi untuk pregnancy kali ni. Yelah, ofkos kami risau memandangkan saya ni dah ada sejarah bersalin baby tak cukup bulan dan mostly doktor yang kami jumpa semua ada cakap possibility untuk berulang memang ada. Memang cuak hokey...

pregnancy test kit
contoh pregnany test kit
Sembang-sembang, so nasihat doktor cuma jaga pemakanan elok-elok, tak leh buat keje berat, tak boleh stress, pendek kata kena jaga diri dan kandungan baik-baik la. Then keputusan UPT doktor pun sama macam yang saya buat, +ve..Alhamdulillah...

Sebelum nak balik dah, doktor pun na prescribe la vitamin untuk ibu mengandung. Dengan laju je saya cakap, saya tak nak sebab saya makan B Complex dan Vitalea Shaklee. Tanya jugak doktor ok tak 2 vitamin ni. Doktor pikir-pikir jap, then doktor kata ok, tak de masalah. Tetiba doktor tanya, "Energizing Soy Protein Shaklee awak minum tak?" Oppsss...doktor tau rupanya tentang Shaklee hehehe...Then doktor pesan, sebaiknya awak minum Energizing Soy Protein tu setiap hari sebab awak mengandung dan menyusukan anak serentak, jadi awak perlu lebih tenaga. Saya pun minum Energizing Soy Protein juga masa mengandung hari tu sebab saya pun macam awak, mengandung dan menyusukan anak..Teettt..tu dia, pecah sudah rahsia doktor hihihi...Dan sememangnya semua vitamin ni terkandung dalam set mengandung Shaklee yang memang famous tu...

Tula dia...penangan Shaklee..bukan kita-kita je yang amik, para doktor pun tau kebaikan dan manfaat produk Shaklee. And mereka pun amalkan malah dok advice lagi kat patient, tapi klinik tu tak la sampai bagi vitamin Shaklee pada pelanggan mereka....

Jadi, apa lagi yang anda dok ragu-ragu tentang produk Shaklee ni? Dah terang lagi bersuluh yang ianya sememangnya bagus, berkesan, mesra alam dan murah. Setiap produknya dah melalui kajian dan saringan yang ketat sebelum dijual, so memang tak de apa la nak dirisaukan...Dapatkan dan berikan yang terbaik untuk diri anda dan si manja anda sejak dalam kandungan lagi...

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 


fb : www.facebook.com/hani.zaha.7

fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397

TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Sunat Kanak-kanak Berumur 2 tahun Setengah di Hospital Annur Bangi

December 19, 2013
Genap seminggu blong bersunat, tibalah masa adik acad pulak bersunat. Pada umur 2 tahun setengah, mama dan ayahnya dah decide nak sunat, kesiankan..Kecik lagi dah kena sunat...Tapi agaknya nape kena sunat begitu awal? Ada problem ke dengan "anu" adik acad tu...Yelah, biasanya orang melayu kita ni kan jarang yang sunatkan anak lelaki awal, unless ada masalah dengan "anu" nya tu...Contoh macam anak sedara saya sendiri dan juga budak yang kami jumpa kat hospital masa tengah tunggu turn nak sunat adik acad...

Sebenarnya tak de pape masalah pun "anu" adik acad tu (walaupun masa bb tu pernah kena serangan kulit akibat tak cukup zink kat situ), cuma kami decide nak sunatkan dia awal sebab kami plan nak g umrah tahun depan. So alang-alang tengah cuti sekolah, jadi kami pun sunatkan dia. So sempat la nak sembuh sebelum kami bertolak ke Mekah nanti...InshaAllah...

So pagi tu, memandangkan pembantu doktor dah pesan kena puasa at least 6 jam (sebab adik acad akan dibius untuk sunat ni), so malam tu start la adik acad dipuasakan. Selalu memang ok je dia malam pun tak bangun menyusu, tapi malam tu ntah kenapa, pkul 2 pagi dia bangun nangis nak menyusu pulak. Bila saya kira-kira jam, patutnya tak leh bagi susu dah, tapi tak sampai pulak tak bagi. So tawakkal jela and bagi dia menyusu sikit sampai tertdo balik.

Pkul 6.45am kami pun gerak pegi Hospital Pakar Annur di bangi. Guna taktik bagi en asben yang pegang adik acad supaya dia tak cari-cari susu kat mama. Mama pulak jadi driver pagi tu. Sampai hospital, isi borang semua, then kami pun tunggu la turn, kami diberi turn n 2, sebab sampai lambat sikit je dari orang yang turn no 1. Tak pe...kita tunggu la.. Sambil-sambil tunggu tu, hospital suh byar deposit RM1,000 (kami amik teknik sutureless untuk sunatkan adik acad sebab tak sakit sangat dan boleh pkai diper lepas sunat). Memang expected la amount tu sebab masa survey dah tanya. Ingatkan settle kat situ je bil...Rupanya....huhuhu (nanti sambung kat bawah). Dalam pkul 7.45am kami dibawa ke bilik persediaan untuk operation. Macam seram je sebab macam nak kena undergo big operation kan...Adik acad diberi baju untuk tuka, mama pun sama sebab mama yang akan ikut masuk dalam OT (operation theather). Mula tak nak gak masuk sebab sendiri pun takut, tapi en asben suh jugak masuk, so pasrah jela...

Dekat 15 minit jugak la menunggu. Sambil tu kami dihidangkan dengan bunyi tangisan dari budak yang turn n 1 tu (budak tu umur 2 tahun). Memang menangis je budak tu dari kami sampai kat bilik persediaan sampai la dia kuat dari OT. Bila budak tu keluar, doktor pun keluar juga. Doktor tanya-tanya sikit tentang adik acad, suh kami sign borang persetujuan, then masuk la mama dan adik acad ke dalam OT. Adik acad ni memang dari mula kuar umah, sampai dah masuk OT memang senyap je..Muka memang ngantuk abis la, yelah kalo dah malam tu dk terbangun je, mana tak ngantuk kan.

Bila doktor suh letak adik acad atas katil tu, adik acad pun pasrah je. The doktor bedungkan adik acad, tapi tangan dikeluarkan la, sebab doktor nak cucuk bius kat tangannya. Langsung tak berkuit pun adik acad tu. Tengok je kat muka doktor. Nangis tak, meronta tak, muka blur je, kira pasrah habis la. Alhamdulillah doktor pun senang nak cari urat kat tangan adik acad (tangan adik acad memang banyak bekas kena cucuk jarum hasil duduk di NICU selama 3 bulan masa lepas lahir dulu). 3 jenis ubat doktor masukkan, yang last tu ubat bius. Lepas masuk ubat bius tu, mula la dia mamai. Dah la dah memang ngantuk, kena pulak ubat bius, memang nak tdo la jawabnya...Tapi tak tdo juga, mata macam terpejam-terpejam, tapi dia still sedar...

10 minit je doktor sunatkan adik acad, then siap. Alhamdulillah dipermudahkan semuanya. Doktor pun puji adik acad sebab baik je dan langsung tak meronta. Kata doktor, "kalo semua budak baik dan diam macam ni kan senang" hihihi... Siap cuci semua, nurse pun bawa adik keluar dan letakkan atas katil sementara. Berbanding budak yang sebelum tu, saya tengok badannya memang menggeletar masa dibawa keluar dari OT tu. Kesan dari ubat bius tu. Tapi adik acad tak de menggeletar sangat, maybe kurang kot dosage biusnya. 5 minit baring kat katil tu, then nurse pun ready nak bawa naik ke ward (diletakkan kat ward untuk sementara waktu untuk tengok ok ke tak).

Naik ward, baring kan elok-elok, terlelap sekejap adik acad. Tapi lepas tu bangun sebab budak yang sebelum dia dok nangis lagi (duduk ward quad je sebab bukan nak duduk lama). So mama pun amik la dan tidokan kat bahu sambil peluk dia. 5 minit lepas tu, terus lena. Lena yang memang tak sedar  papelah. Bila ayah datang (ayah g beli bekpes untuk mama kjap), ayah pun tolong letakkan atas katil. Selimut semua, memang lena sungguh la, tak sedar pape pun. Dah settle semua, ayah pun balik sebab ayah nak kena uruskan blong kat umah pulak dan juga g travel agen untuk buat pembayaran umrah semua.

Dalam 1 jam lebih mama menunggu adik acad. Merasala mama makan breakfast kat spital (makan roti dengan jem je pun n air coklat cadbury). Tapi tak kenyang, mama makan pulak nasi lemak ayah beli, nasib ada nasik lemak, memang lapo giler. Nak kuar g beli tak boleh sebab takkan nak tinggalkan adik acad sensorang kan. Makan, chatting, update fesbuk, tu la keje mama sepanjang tunggu adik acad. Budak yang bilik sebelah tu memang dok nangis jela, risau gak adik acad terbangun. Ada jugak baby menangis, rupanya kongsi gak wad dengan ibu yang baru lepas bersalin.

Dalam pukul 11am macam tu, adik acad terbangun. Bangun terkejut sebab dengan bunyi budak nangis. Mula dia pun macam nak nangis, tapi bila nampka milo, terus mintak nak milo. Dahaga la tu sebab berapa jam dah puasa. Dah minum milo dan air kosong, dia mintak nak makan pulak. Alamak, makanan semua mama dah habiskan. So kenala g cari makan kat bawah. G tanya kat nurse, cakap nak g makan dulu. Nurse kata ok, dan boleh la nak tuka ke baju biasa dah. Lepas tukar baju, tengah-tengah tunggu lif, staff bahagian billing datang bagi bil dan cakap dah boleh balik (unexpected sebab ingatkan doc akan cek dulu sebelum dibenarkan balik, rupanya tak huhuhu). 

So kemas-kemas barang semua, kol atuk mintak tolong amik sebab ayah stil kat cheras lagi. G bayar bil (terkejut kena bayar lagi rm400+ sebab masa tanya dulu katanya kos cuma RM1,000 je sebab tak yah overnight kat hospital), mintak nurse bukak jarum kat tangan, then tengok atuk dah sampai. Tapau nasik, then kami balik. Sampai umah, adik acad dah aktif macam biasa balik. Makan nasik, minum air semua, then ayah balik main jap, tak lama lepas tu semua pengsan...Dengan ayah, dengan mama, dengan adik acad semua tdo smpai dekat pkul 4petang. Blog je yang tak tdo sebab blong bangun lambat hahaha...

So tula kisah kami menyunatkan anak bujang no 2 kami yang berumur 2 tahun setengah. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan lepas dekat seminggu ni adik acad pun ok je. Semoga adik acad akan cepat sembuh dan tidak mengalami apa-apa masalah...Amin... ^__^

bersunat di Hospital Annur Bangi
berkepit dengan ayah je sepanjang di hospital
bersunat di Hospital Annur Bangi
masih berkepit dengan ayah masa menunggu turn
bersunat di Hospital Annur Bangi
bergambar sepam lepas dah tukar baju
bersunat di Hospital Annur Bangi
selesai bersunat. dibungkus sebab sejuk kesan bius
bersunat di Hospital Annur Bangi
masih mamai lepas 5 minit selesai
bersunat di Hospital Annur Bangi
tertdo sekejap di wad
bersunat di Hospital Annur Bangi
my spiderman hand hihihi
bersunat di Hospital Annur Bangi
tdo lena kesan bius + memang mengantuk sebab bangun awal
bersunat di Hospital Annur Bangi
tdo plak kat rumah lepas makan, minum dan main kjap dengan atuk
bersunat di Hospital Annur Bangi
i'm ok...mandi air garam setiap hari
nota kaki : jika ingin anak anda sembuh dari luka sunat dengan cepat tanpa sebarang masalah, berikan mereka Mealshakes shaklee yang kaya dengan zink untuk mempercepatkan penyembuhan luka dan juga vitamin c chewable bagi menguatkan imunisasi mereka...
**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 


fb : www.facebook.com/hani.zaha.7

fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397




TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Wednesday, 18 December 2013

Capai Impian Ketika Masih Muda Bersama Shaklee

December 18, 2013
Kelmarin saya dok coaching 'anak' Shaklee saya. Dia dah 2 bulan join, selama ni kami bercoaching dan beriteraksi hanya melalui Whatsapp dan PM sahaja. Sebabnya, dia duduk kat Kota Bharu dan saya pulak di Kerteh. So hanya alat komunikasi sahaja la yang ada sebagai perhubungan. Tapi itu langsung tak menjadi penghalang kepada kami. Malah dia berjaya mendapat bonus 2 angka (paling minimum) pada bulan pertama dia join Shaklee ni.

Kebetulan weekand lepas dia turun ke Selangor untuk menghadiri kenduri kahwin adik iparnya dan juga pergi ke rumah adiknya di Kajang. So bila ada peluang je untuk bercoaching secara berdepan, kami pun terus grab the opportunity. Walaupun pertama kali jumpa, tetapi ukhwah yang telah terjalin rasa macam dah kenal lama, langsung tak de segan-segan sebab kalo segan macam mana nak belajar dan berjaya, betul tak??

cash with shakleeSewaktu sesi coaching tu, saya terangkan kepadanya mengenai beberapa insentif yang Shaklee dok tawarkan kepada semua pengedarnya. Semua pengedar layak dan berpeluang mendapat insentid tersebut, tiada yang terkecuali, cuma syaratnya mestilah bekerja dan merebut semua peluang tersebut. Insentif tu tak lain tak bukan, the 3C formula : CASH, CAR & CONVENTION. Saya tak mau sentuh tentang Car & Convention insentif dulu, maybe dalam posting yang lain la ye.

Apa yang saya nak kupas di sini tentang CASH BONUS. Bila kita sebut tentang CASH, dah tentu ramai yang berminat, betul tak? Siapa yang tak suka duit kan...Shaklee menawarkan BANYAK insentif dalam bentuk CASH, antaranya : 
  • monthly CASH bonus : CASH bonus yang dibayar pada setiap bulan berdasarkan personal & group sales yang dibuat pada bulan sebelumnya
  • power up CASH bonus : extra CASH bonus yang diberikan kepada pengedar yang berjaya naik rank pada setiap bulan. bermula dari RM300+ sehingga RMxxxx. 
  • leadership CASH bonus : additional CASH lagi bila pengedar berjaya melahirkan leaders di dalam groupnya. Of course kita tak mau enjoy sorang-sorang dalam business ni, dan semestinya kita mahu kalo boleh semua downline kita berjaya menjadi leader dalam group masing-masing. jadi Shaklee akan bagi insentif kepada kita bila berjaya melahirkan leaders. lebih banyak leaders dilahirkan, lebih banyak CASH bonus akan  diterima, sehingga 6 keturunan
  • coordinator dan ke atas CASH bonus : bila seorang leader tu berjaya sampai ke tahap ke-3 dalam rank Shaklee, iaitu Coordinator, dia akan mula menerima insentif baru yang sememangnya khas untuk leaders di tahap ini dan ke atas.
Jadi bila dilihat, dan dikira-kira, jumlah yang boleh diperolehi setiap bulan oleh seorang pengedar Shaklee yang betul-betul menjalankan businessnya dengan berjaya, adalah tidak mustahil amountnya boleh mencecah sehingga 5-6 angka. Ini belum ditambah dengan CAR BONUS yang juga dalam bentuk CASH yang mana kita boleh menggunakannya sama ada untuk membeli kereta atau pun rumah atau apa sahaja yang kita suka. 

Sebegini banyak insentif yang ditawarkan, mengapa kita tak mahu rebut peluang ini?? Kenapa hanya dibiarkan orang lain sahaja yang merebutnya?? Takkan kita hanya sekadar mahu menjadi pemerhati sahaja sedangkan orang lain, bangsa lain sudah begitu maju ke hadapan?? Sampai bila kita hanya ingin berada di takuk lama?? Dengan keadaan ekonomi yang semakin tinggi inflasinya, anak-anak yang semestinya memerluka banyak duit di masa hadapan, asset terutama rumah yang semakin melambung tinggi hargaya, maka sememangnya inilah masa yang terbaik untuk kita mengumpul sebanyak mungkin CASH demi kesejahteraan keluarga kita di masa hadapan....

Malah, tidak mustahil untuk kita mencapai segala impian yang kita ada di waktu muda ini sekiranya kita mempunyai CASH yang berkepuk-kepuk di dalam bank, dan CASH tersebut datangnya dari hasil usaha titik peluh kita sendiri. Pasti ianya mejadi satu kepuasan yang tak terhingga buat kita semua. 
Jadi, apa yang anda tunggu lagi...Sertai kami untuk merebut KESEMUA CASH BONUS yang disediakan khas untuk pengedar-pengedar Shaklee sahaja...Jangan sekadar mejadi pemerhati, sebaliknya jadilah antara yang MEREBUT dan BERJAYA dalam mendapatkan kesemua ini. Tetapi harus diingat, kita perlu berusaha juga untuk mendapatkannya kerana KEJAYAAN TIDAK DATANG BERGOLEK begitu sahaja....

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 


fb : www.facebook.com/hani.zaha.7

fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397




TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Tuesday, 17 December 2013

Testimoni : Berpantang Dengan Set Shaklee

December 17, 2013
Hari tu saya ada cakap nak share beberapa testimonial dari ibu-ibu yang telah berpantang dengan set Shaklee kan...Testimonial ni saya ambil dari para pengguna yang telah berpuas hati malah sangat happy dengan set berpantang Shaklee ni. Nanti lepas bersalin inshaAllah saya akan kongsikan testimonial saya sendiri pula ye...

Mari kita baca beberapa testimonial mengikut beberapa situasi yang berbeza....

set berpantang Shaklee1- Berat badan TURUN semasa dalam pantang

Mendapatkan berat ideal adalah impian setiap ibu yang mengandung. Semua target nak turunkan berat badan selepas melahirkan bayi. Tetapi, adakah ianya mustahil??

Sudah pasti TIDAK!! Dengan set berpantang Shaklee, anda mampu mendapatkan kembali bentuk badan dan berat yang anda kehendaki tanpa perlu berdiet atau risaukan mengenai susu badan. Menarik bukan?? Bagaimana caranya?? Pastikan anda tahu mengenai cara pengambilan set berpantang Shaklee ini dengan BETUL jika inginkan berat anda turun semasa berpantang. Ingin tahu caranya? Hubungi saya dan saya akan ajar selepas pembelian dibuat...

testimoni set berpantang Shaklee
2- SUSU badan MERIAH

Anda inginkan susu badan yang banyak supaya anda boleh membuat stok ebm untuk keperluan bayi apabila anda mula bekerja???

Inilah set yang anda cari. Selain membantu merawat dan menjaga badan anda sepanjang tempoh berpantang, ia juga membantu anda mendapatkan susu badan yang BANYAK yang mampu menampung keperluan bayi anda. Kaedahnya bagaimana? Hubungi saya untuk mengetahuinya...


testimoni set berpantang Shaklee
3- Badan SEGAR seawal minggu PERTAMA bersalin

Badan yang segar sepanjang tempoh bersalin adalah satu nikmat yang pasti diinginkan oleh semua ibu yang baru lepas bersalin. Ini kerana, ibu perlu menguruskan diri sendiri dan bayi sepanjang tempoh itu. Jadi adalah sukar sekiranya ibu berada dalam keadaan yang tidak sihat sepanjang tempoh bersalin.

Malah luka bersalin yang cepat sembuh juga merupakan satu impian ibu-ibu yang baru lepas bersalin kerana luka ini jika memakan masa yang terlalu lama untuk sembuh akan menimbulkan masalah lain kepada ibu-ibu. Namun, dengan set berpantang Shaklee, semua ini dapat dinikmati oleh ibu-ibu dan ibu-ibu akan dapat rasakan perbezaanya berbanding bersalin sebelum ini.

testimoni set berpantang Shaklee4- Boleh terus diamalkan dari HARI PERTAMA berpantang

Set berpantang Shaklee ini sememangnya boleh terus diambil oleh ibu yang baru bersalin dari hari pertama berpantang lagi (kecuali alfalfa). Ianya tidak mendatangkan apa-apa kemudaratan kerana ianya tidak mengandungi bahan berasaskan jamu.

InshaAllah set ini akan dapat membantu anda merawat luka bersalin dengan lebih cepat sekiranya anda mengamalkan pengambilannya seawal hari pertama bersalin.

Ketahui cara pengambilannya yang betul untuk kesan yang maksimum.



testimoni set berpantang shaklee
5- Mampu driver kereta untuk checkup bayi di klinik

Disebabkan badan telah merasa cergas sejak dari minggu pertama bersalin lagi, maka adalah tidak mustahil bagi ibu yang baru lepas bersalin ini untuk pergi sendiri ke klinik untuk menjalani post-natal check up.

Jadi, suami tidak perlu bersusah payah mengambil cuti yang mungkin tinggal sedikit semata untuk membawa isteri dan bayi ke klinik. Menarik, bukan??


Anda pula bagaimana? Apakah yang anda cari sebenarnya dalam satu-satu set berpantang itu? Bukan kah ciri-ciri impian itu boleh anda perolehi hanya dalam 1 set berpantang sahaja, iaitu set berpantang Shaklee. Berat badan turun dan kembali ideal, susu badan yang melimpah ruah, badan yang cergas, luka bersalin yang cepat sembuh dan sebagainya. Bagi saya, sememangnya inilah set berpantang yang dicari-cari selama ini kerana ianya mempunyai fungsi yang pelbagai. Malah harganya juga sangat JIMAT  kerana ianya mampu bertahan sehingga 3 bulan dan boleh dikongsi bersama suami untuk kesihatan bersama.

Jangan tunggu lagi..Hubungi saya segera untuk konsultasi dan pembelian set berpantang Shaklee ini. Anda pasti takkan menyesal selepas mendapatkannya.

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 


fb : www.facebook.com/hani.zaha.7

fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397




TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Friday, 13 December 2013

Keahlian Shaklee Malaysia...Camne Yer??

December 13, 2013
Salam pagi Jumaat...Dah dekat 2 minggu kan bulan Disember berlalu, maknanya tinggal lagi 2 minggu jela lagi kita nak masuk tahun baru 2014. Kejap je kan..Pejam celik, pejam celik dah setahun. Memang sekarang ni masa berlalu dengan sangat pantas tanpa kita sedari. Siapa-siapa yang dok berlengah lagi, memang ketinggalan la jawabnya...

Nak masuk tahun baru ni, mesti semua orang dah start nak pasang azam baru betul tak? Azam tahun 2013 pulak camne? Dah selesai ke semuanya atau satu pun tak tercapai?? Tak mengapa, apa pun hasilnya, jangan berputus asa, kita cuba lagi dan gandakan usaha di masa hadapan. Yang lepas tak yah la dikenang-kenang lagi..

Salah satu daripada azam tahun baru saya untuk tahun 2014 adalah untuk menjadi orang yang lebih kaya supaya dapat membantu lebih ramai orang, menjadi lebih sihat dan membantu seramai mungkin orang lain bersama saya menjadi kaya dan sihat sentiasa. Bagaimana caranya saya nak capai impian ini? Jalan yang saya nampak semestinya bersama Shaklee. Inilah business yang telah saya ceburi selama 1 tahun sejak Oktober 2012. Alhamdulillah, sepanjang setahun ini, walaupun tidak terlalu mewah, tapi saya bersyukur kerana saya, walaupun hanyalah seorang surirumah, tetapi mampu untuk mempunyai pendapatan tetap setiap bulan, mampu berzakat, bersedekah dan yang paling mahal mampu membantu ramai orang mendapatkan kesihatan yang lebih baik.

Apa yang seronoknya berShaklee ni? Senang ke nak join Shaklee ni? Berapa modal nak join Shaklee ni? Perlu ke modal beribu sampai kena buat loan?  Banyak soalan kan bila kita nak buat sesuatu yang baru ni...Tak pe, bagus sebenarnya attitude tu sebab kita nak buat Shaklee ni bukan untuk sehari dua, tapi nak menjana pendapatan yang tetap. So semestinya kita nak tau dengan detail kan sebelum kita boleh join. Ok, meh saya jawab soalan anda ni satu persatu ye...
  1. Seronoknya Shaklee ni adalah produknya yang sememangnya dijamin SELAMAT, BERKESAN, MESRA ALAM dan HALAL, sistemnya yang adil, langsung tak menindas mana-mana pengedar, syarikatnya yang kukuh selama hampir 50 tahun, upline yang sentiasa mesra dan tidak kedekut untuk berkongsi ilmu serta pulangan yang boleh diperolehi dari business ini.
  2. Sangat mudah nak join Shaklee ni. Hanya perlu cari mana-mana pengedar yang anda suka, yang anda percaya mampu membimbing anda, yang anda rasa anda boleh pergi jauh dengan dia dan terus cakap "Saya nak join Shaklee bawah akk"..Mudah kan?? (penting untuk anda join bawah pengedar yang memang berbusiness supaya anda tidak terpinggir atau dibiarkan keseorangan selepas mendaftar)
  3. Modal : murah je...Hanya RM75 untuk semenanjung Malaysia, dan RM85 untuk Sabah/Sarawak. Yuran pendaftaran ini adalah untuk seumur hidup, malah jika anda sudah berkahwin, ianya turut merangkumi pasangan anda juga.  Anda boleh juga mendapat keahlian secara percuma; caranya hanya dengan mengumpulkan order dari rakan-rakan anda/keluarga sehingga cukup pembelian sebanyak RM650 (200point), dan anda akan terus mendapat keahlian secara PERCUMA.
  4. Memang tak perlu lah buat loan kalo modal setakat RM75/RM85 je kan....hanya 0.01% je kot dari gaji bulanan anda. Sikit jekan....bayangkan pulangan yang bakal anda dapat...Ianya mampu mencecah sehingga 6 angka!!!
shaklee malaysiaSelain itu, apa lagi yang Shaklee dok tawarkan kepada pengedar-pengedarnya?? Banyakkkkkk...Sangat banyak faedahnya..Boleh baca dalam entry ni... Memang sangat rugi jika anda tak join. Bagi yang dah join pulak, memang sangat sangat rugi jika tak grab semua benefit yang Shaklee sediakan...Kenapa biarkan sahaja orang lain berseronok-seronok merebut dan menikmati DUIT-DUIT yang ditawarkan oleh Shaklee?? Kan lebih seronok kalo anda pun dapat menikmati bersama...

Jadi, apa tunggu lagi??? Grab all d opportunities yang ada depan mata dan mulakan langkah anda HARI INI juga dengan menyertai Shaklee bersama kami..Hubungi kami segera untuk mendapatkan tahun baru yang lebih bersinar dan gemilang....

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Thursday, 12 December 2013

Testimoni TERHANGAT!!! Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee

December 12, 2013
Video ini adalah hasil pengkongsian dari seorang lelaki yang dahulunya adalah seorang perokok tegar. Namun, hasil daripada pengambilan Vivix secara konsisten, kini beliau sudah meninggalkan tabiat merokok tersebut yang bukan anya merugikan, malah juga membazir dan membahayakan kesihatan diri sendiri dan orang di sekelilingnya.

Mari kita ikuti temubual bersama beliau untuk mengetahui dengan lebih lanjut bagaimana Vivix Shaklee ini membantu beliau berhenti dari tabiat merokok yang telah sebati dengan dirinya sejak bertahun-tahun.



Vivix ini secara dasarnya bertindak sehingga ke dalam sel kita. Apa itu sel? Menurut wikipedia, sel adalah ialah unit yang berstruktur dan berfungsi dalam semua organisma hidup. Sel merupakan unit terkecil dalam satu organisma yang diklasifikasikan sebagai hidup, dan sering dipanggil blok binaan hidup.

Sel-sel ini akan bercantum membentuk tisu-tisu dalam badan kita dan akhirnya wujud la kita. Maka sel ini adalah sangat penting bagi kita. Sekiranya badan kita penuh dengan sel-sel yang tidak sihat, maka badan kita akan jadi tak bermaya dan sentiasa tidak sihat. Sekiranya sel-sel badan kita sentiasa tercemar dengan bahan-bahan yang kotor seperti nikotin yang terdapat dalam rokok, sudah tentu tisu dalam badan kita juga menjadi tidak sihat dan menyebabkan badan menjadi lemah.

Bagi seorang perokok, setiap hisapan rokok itu akan menyebabkan nikotin turut tersedut masuk ke dalam badan mereka. Nikotin ini adalah sangat merbahaya dan boleh menyebabkan pelbagai penyakit seperti kanser. Malah nikotin ini juga boleh berjangkit kepada orang yang berada berdekatan dengan perokok yang turut terhidu asap rokok itu tadi.

Bagaimana Vivix ini membantu para perokok dari berhenti merokok? Seperti yang saya sebutkan tadi, apabila seseorang perokok menghisap rokok, nikotin akan turut masuk ke dalam badannya. Nikotin ini akan duduk dalam badan dan merosakkan sel-sel dalam badan. Namun, apabila perokok itu mengambil vivix, vivix akan bertindak mencuci dan menyahkan kesemua toksin dan nikotin yang berada dalam badan. Dengan pengambilan vivix secara konsisten, sedikit demi sedikit nikotin akan disingkirkan dan menyebabkan lama kelamaan, perokok itu sudah tidak boleh menerima kehadiran nikotin yang baru apabila beliau hendak menghisap rokok. Badan yang sihat, badan yang normal sememangnya bukan lah tempat untuk nikotin, maka apabila sel-sel badan telah pun dibersihkan dari semua nikotin ini, kehadiran nikotin yang baru akan terus ditolak oleh badan perokok itu menyebabkan beliau tidak mampu lagi hendak menghisap rokok.

Selain itu, ada juga disebutkan dalam video tersebut mengenai kesihatan jantung. Vivix ini telah diperakui oleh ramai pengguna mampu merawat pelbagai jenis penyakit, termasuk jantung. Again, ini kerana sel-sel dalam badan akan teruk direpair oleh vivix tanpa membuang masa seterusnya menghasilkan sel-sel baru yang lebih baik dan sihat. Apabila badan kita penuh dengan sel-sel baru, maka secara automatiknya badan akan lebih sihat dan bertenaga.

Ketahui lebih lanjut mengenai Vivix di dalam entry ini. Walaupun promosi Vivix telah pun berakhir dan harganya telah kembali kepada RM475, namun masih belum terlewat untuk anda mendapatkan sebotol Vivix bagi membantu suami/abang atau mana-mana saudara yang terdekat supaya berhenti merokok. Ini kerana sebenarnya harga Vivix ini jauh lebih rendah berbanding harga rokok yang dihisap oleh para perokok dalam masa 1 bulan.

TIDAK PERCAYA??? Apa kata anda cuba dan buktikan sendiri. Bukan hanya masalah rokok dapat diselesaikan, malah banyak lagi masalah kesihatan yang lain yang boleh diselesaikan juga. Cubalah hari ini dan dapatkan hasil yang sememangnya SANGAT MEMUASKAN HATI anda. Jangan berkira-kira lagi...Hubungi saya segera untuk dapatkan sebotol Vivix pada harga yang SUPER SPECIAL khas untuk anda....

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 


fb : www.facebook.com/hani.zaha.7

fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397




TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Istimewanya Set Berpantang Shaklee

December 12, 2013
Berpantang dan jamu adalah 2 benda yang tidak dapat dipisahkan kerana setiap ibu yang baru lepas bersalin pasti akan mengambil jamu ketika dalam tempoh berpantang. Secara jujurnya, saya sendiri tidak terkecuali. Ketika bersalin anak pertama, saya telah membeli satu set berpantang dari jenama yang memang terkenal. Harganya mencecah hampir RM500!!! MEmang agak mahal, tetapi kerana ketika itu, ilmu masih kurang, malah merupakan kali pertama berpantang, maka saya merasakan itu sudah adalah yang terbaik. Set itu sememangnya terdiri daripada jamu yang telah dipilkan, terdapat juga minyak-minyak untuk ibu yang berpantang dan bayi.

Walaupun begitu, saya tidak menghabiskan set berpantang itu kerana tidak tahan dengan bau serta rasa pil jamu tersebut. Walaupun blong ketika itu tidak terkenal jaundice yang teruk, tetapi saya tidak mengamalkannya kerana risau akan efek dari jamu tersebut. Pada kelahiran anak ke-2 pula, saya setakat membeli set berpantang yang basic sahaja, kerana adik acad dilahirkan pramatang, jadi saya sangat risau untuk mengamalkan jamu-jamu kerana takutkan efek yang akan terkena pada adik acad yang ketika itu sangat fragile. Set itu juga tidak habis, malah masih ada dalam simpanan saya.

Berdasarkan pengalaman 2 kali berpantang sebelum ini, saya terasa ianya adalah suatu pembaziran apabila saya membeli jamu-jamu ini tetapi tidak dimakan kerana risaukan kesannya kepada bayi. Tidak sesekali saya menafikan kebaikan jamu. Memang jamu telah dipercayai sejak dahulu lagi akan keberkesanannya, namun cuma mungkin dizaman ini, ada alternatif yang lebih baik untuk para ibu yang dalam berpantang, malah lebih mudah dan keberkesanannya bleh dilihat dengan cepat berbanding jamu.

set berpantang shakleeApa yang ada dalam set berpantang Shaklee? Set asas berpantang Shaklee ini terdiri daripada Vitalea, B Complex, Vitamin C dan juga Zink. Ada ibu-ibu berpantang yang gemar menambah ESP (Energizing Soy Protein) kerana gemarkan tenaga tambahan yang boleh diperolehi daripada Energizing Soy Protein disamping membantu dalam pengeluaran susu badan.

Mari kita lihat apa yang istimewanya set berpantang Shaklee ini. Memandangkan Shaklee adalah supplemen, maka setiap vitamin yang terdapat dapat set ini bukan sekadar merawat diri ibu berpantang dari luar, malah ianya lebih kepada merawat dari dalam dan merawat sehingga ke sel-sel badan kita supaya badan kita pulih secara sepenuhnya untuk jangka masa yang panjang.

Vitalea : mengandungi 20+ jen ismultivitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh badan kita terutama sekali selepas proses mengandung dan bersalin yang mana banyak urat-urat di dalam badan ibu yang telah 'terputus' mahupun 'tercabut' (bukan dalam erti kata yang sebenar). Jadi semua ini perlulah dirawat supaya badan ibu kembali segar dan sihat seperti sediakala

B Complex : lengkap dengan semua jenis vitamin B yang sangat diperlukan oleh ibu dan turut diperkaya dengan asid folik yang diperlukan oleh bayi. Walaupun bayi telah lahir, namun bayi masih memerlukan bekalan asid folik untuk membantu mereka menghasilkan sel darah merah dengan secukupnya

Vitamin C : membantu membentuk kembali kolagen dalam badan ibu yang telah hampir haus akibat daripada proses mengandung dan bersalin ini. Malah ianya sangat baik untuk membantu merawat luka daripada kelahiran mahupun pembedahan.


luka cepat sembuh dengan zink shaklee
contoh testimoni luka cepat sembuh dengan zink complex
Zink : mengandungi zink yang tinggi yang sememangnya sangat diperlukan oleh ibu yang baru lepas bersalin, terutamanya yang bersalin secara pembedahan. Sebelum ini, ibu bersalin biasa disarankan untuk mengambil pati ikan haruan untuk membantu memulihkan luka pembedahan. Ini kerana ikan haruan kaya dengan zink yang membantu proses ini. Namun kini, ibu tidak perlu risau lagi kerana ibu mempunyai alternatif lain yang lebih mudah, tidak berbau dan sangat berkesan.

Kesimpulannya, set berpantang Shaklee ini sememangnya adalah set berpantang yang terbaik di kala ini, malah ianya adalah sangat praktikal, mudah, berkesan dan yang paling penting, tiada kesan sampingan ke atas bayi. Malah harga nya juga jauh lebih jimat berbanding set-set berpantang yang ada di pasaran. Setiap vitamin yang terdapat dalam set ini mampu bertahan sehingga hampir 3 bulan, malah ibu boleh terus mengamalkannya walaupun telah habis berpantang untuk kesihatan yang lebih baik dan berpanjangan.

Jadi, mengapa berfikir lagi?? Hubungi kami segera untuk mendapatkan set berpantang Shaklee yang sememangnya terhangat di pasaran kini. Jangan ketinggalan kerana setiap vitamin ni dalam set ini sangat laku sehingga ada di antaranya kerap mengalami kehabisan stok dan terpaksa menunggu berminggu-minggu untuk stok yang baru. Hubungi kami hari ini juga untuk set berpantang anda....

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 


fb : www.facebook.com/hani.zaha.7

fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397




TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================